Имам 40 въпроса, които бих искал съдът да ми позволи да задам и от отговорите им ще бъде изяснено цялото дело. Това зави Петър Стоянов-Сумиста по време на днешното заседание по делото срещу групата на „Килърите."

Той допълни, че поради огромния политически и медиен натиск не е имал възможност да изрази мнението си и изрази увереност, че българския съд преценява единствено и само по събраните доказателства, информира topnovini.bg.

Сумиста бе категоричен, че не е давал разпореждания за извършването на палежи, не е изпращал свои хора във Велико Търново, където да изпълнят възложени им мокри поръчки

По думите му Боян Джамалов - един от ключовите свидетели в процеса, е работил като шофьор на съпругата му и е бил незабавно уволнен от фирмата му, след проверка на СДВР в склад за минерална вода, в който живеел друг от свидетелите Васил Петков-Космоса.

Джамалов е нает през 2007 г., след като е излязъл от затвора и предвид съдебното му минало никой не искал да го наеме на работа.

Делото срещу „Килърите" започна на 27 юни. Подсъдими за участие в организирана престъпна група, която се е занимавала с убийства и с други престъпления, са Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.

Обвинителният акт беше внесен от Шуменската окръжна прокуратура на 18 май.