От тази снимка много ясно се вижда поредният провал на Станишев - как оставихме ние проекта "Южен поток" при първа заварка и в какво състояние е сега.

Това обяви в профила си във „Фейсбук" лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той не пропусна да отбележи, че е предупредил преди няколко месеци и българския народ, и руския президент Владимир Путин, че лидерът на БСП лъже всички - и нас, и европейските ни партньори, и американците, и руснаците.

Оставихме им готов, завършен проект, но тези измамници с популизма си го превърнаха в поредната лъжа, която ще се запечата в биографията на Станишев, заедно с голямата му лъжа за строежа на АЕЦ "Белене", с проваления от него Дунав мост, с "построената" доникъде магистрала "Люлин". По същия начин предупредих и "Уестингхаус", че те мамят и за новия реактор на АЕЦ "Козлодуй", отбеляза Бойко Борисов.

Тези изпечени манипулатори лъжат и руснаците, и американците, че ще строят, а сега виждаме, както в най-големите комедии, че имитират някакъв проект. Вече почти година ги гледаме как имитират управление и е жалко да продължаваме да губим време и да видим цяла България след няколко години в това окаяно състояние. Единственият изход от този срам е незабавна оставка. Ако имат поне малко отговорност, морал и срам, ще си тръгнат веднага, призовава лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев пламенно защити изграждането на „Южен поток" през България, като в същото време увери, че Националната електрическа компания (НЕК) подобрява финансовото си състояние и не е изложена пред фалит. Състоянието на НЕК рязко се влошило по време на управлението на ГЕРБ, обяви Стойнев.