Народните представители не пожелаха да чуят лично от премиера Бойко Борисов какво си е говорил с държавния секретар на САЩ Джон Кери. Въпросът бе повдигнат от „Атака", които настояха министър-председателят, министърът на външните работи и министърът на отбраната да дойдат и да обяснят от парламентарната трибуна какво е поискал Кери от страната ни.

Атакистите поискаха да научат подробности и около посещенията на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и външния министър на Великобритания Филип Хамънд.

Не се разбра защо точно са дошли тези господа, като останаха само догадки и анализи, но без ясна информация", оплака се лидерът на „Атака" Волен Сидеров и призова премиера Борисов да дойде в парламента и да обясни какво са си говорили с Кери на прозореца на кабинета му в Министерски съвет, когато му е показвал жълтите павета.

„Министърът на външните работи и министърът на отбраната са длъжни да дойдат и да представят пред българската общественост какво е искано от нас", отсече още Сидеров.

Той заподозря, че целта на тези посещения е страната ни да даде нова военна база на НАТО, а именно нос Шабла. Макар обяснените мотиви на атакист номер 1, мнозинството в пленарна зала не поиска да изслуша премиера и министрите по темата. „Атака" получи подкрепата единствено на БСП, а всички останали бяха категорично против или въздържал се.