По време на изложението корейската компания обяви нови LCD ТВ модел с BORDERLESS дизайн.

За разлика от повечето други телевизори, при които екранът е ограничен от пластмасова рамка, в LG SL8000/9000 моделите е използвана технология, при която предната част на устройството изглежда като монолитна плоска повърхност и се създава усещането, че цялото изображение виси във въздуха, предаде PCWorld.bg.

Новият модел SL8000 на корейците поддържа Full HD резолюция (1920x1080), оборудван е с технологията TruMotion 200 Hz, има максимален динамичен контраст 150 000:1 (3 000 000:1 при модела SL9000, който е с LED подсветка) и специално покритие на екрана за туширане на отражения и отблясъци, а времето за реакция на матрицата е 2 ms.

Поддържат се и редица други технологии на компанията, включително Intelligent Sensor II за автоматична настройка на яркостта според околната осветеност, енергоспестяващата Smart Energy Saving Plus, Clear Voice II за по-ясен звук и др.

Телевизорът е обзаведен и с USB 2.0 портове, които позволяват към устройството да се свързват външни дискове или USB флашки за директно възпроизвеждане на съхраняваните в тях файлове, стига да са в поддържаните формати JPEG, MP3 и DivX.

Според официалната информация SL8000 има даже Bluetooth модул, който дава възможност за свързването например на безжични слушалки.

Засега обаче не се съобщава нищо за сроковете за появата на безрамковия телевизор на пазара, нито пък за ориентировъчната му цена.