Отказвам да водя полемика с Бойко Борисов. Това заяви пред журналисти в Пловдив президентът Георги Първанов, цитиран от Радио Пловдив.

Така той отговори на въпроса как ще коментира изказването на премиера Бойко Борисов, че не е реагирал по време на предишното управление заради злоупотребите в армията и социалната сфера.

Относно поканата на Борисов да отидат пак на избори президентът добави, че на всеки трябва да му е ясно, че е избран, за да си върши работата.

Първанов каза още, че може рано или късно да се срещнат някъде на избори с премиера Бойко Борисов, но сега от тях двамата се очаква да правят реална политика.

Вероятно правителството и лично премиерът изпитват притеснение от това, че не могат да се оправят проблемите на кризата, че не могат на практика да намерят решение на въпросите, свързани с безработицата и това сигурно катализира тези настроения, предположи президентът.

Това, което вчера каза шефът на НАП Красимир Стефанов, че са събрани 26% от планираните приходи, е реалният проблем на правителството и за това не е виновен нито президентът, нито който и да е от предишните, каза държавният глава като добави, че с това изказване не снема и капка от отговорността на предишното правителство.