Изчезването на тефтерите на  Филип Златанов e измислена легенда. То има общо с тези, чиито имена са съществували в тефтерите, но са прикрити". Това заяви в студиото на НоваТВ депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов.

Според него. Б.Б. и Ц.Ц. нямат интерес от изчезването на тефтерите. „Това е насочено срещу тях", заяви той.  „Информацията, с която аз разполагам, е че с тефтерите са разполагали само някои служители на БОП и следствения отдел на градската прокуратура. В този кръг трябва да се търси какво се е случвало с тефтерите. Това е многопрофилно активно мероприятие, което се разиграва, в стила на бившата Държава сигурност", заяви той.

„Целта е връщане на обществения фокус върху тефтерите и някои порочни практики от управлението на кабинета „Борисов". Това е първата цел, но втората цел е да изчезнат истинските веществени доказателства, защото стана ясно, че това, което вадеха на онази пресконференция не е цялата информация в тефтерите", коментира Атанасов. „Имало е прикрити данни, които засягат обществено известни лица. Едно от нещата, за които се говори е „Д.П", при което „П" е станало на „10", добави той. „Твърди се, че Д.П. е Делян Пеевски, аз откъде да знам", каза още Атанасов.

Прокуратурата не трябва да е абсолютно независима", каза още Атанасов. 
„В България се гледат дела и се произнасят присъди без да се представят истинските веществени доказателства, защото някой в прокуратурата е решил да не ги представи", коментира Атанасов и добави:   „Прокуратурата трябва да се извади от абсолютната й независимост. Главният прокурор трябва да се избира от Народното събрание и да бъде под отчета на парламента", убеден е Атанасов.

Сегашният главен прокурор беше избран в нарушение на конституцията. Основният закон изисква той да бъде избран с таен вот, а гласуването беше чрез електронната система, в която всеки може да види кой е гласувал и кой не. Отговорност за избора на този главен прокурор имат и Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които хвалеха този кандидат публично", заяви той.

Тефтерите никога не са били в съда", обясни на свой ред адвокатът на Филип Златанов Красимир Манов.

Няма значение какво казва Златанов, важно е какво има по делото, а по делото има данни за два тефтера, има и ксерокопия на два тефтера", каза още той.

„Ние като защита на Филип Златанов никога не сме виждали тефтерчетата", каза от своя страна другият адвокат на Златанов Ирен Славова.

„В никакъв случай кражбата на тефтерите не е в полза на Филип Златанов и това във времето ще се разбере", каза още тя.