лондонско метроЛондончани няма да имат лукса да използват мобилните си телефони в метрото, съобщи pcceni.bg. За сметка на това, до следващата година ще имат безплатен Wi-Fi интернет на всяка спирка

През февруари тази година, компанията Huawei предложи на лондонската местна власт да построи напълно безплатно мобилни клетки в метрото. Проектът трябваше да бъде завършен за олимпийските игри във великобританската столица през 2012 година, като в офертата на китайците беше включено и поемането на разходите от около 50 милиона лири.

В крайна сметка и донякъде очаквано, от Обединеното кралство решават, че не могат да поверят построяването на подобна важна инфраструктура на външна компания. Особено китайска. Вместо това, Борис Джонсън, кметът на Лондон, възлага този проект на водещите английски телекоми.

Тъй като обаче и мобилните оператори, и местната власт отказват да субсидират проекта, то той е бил прекратен. Така в близко бъдеще, на повечето места в лондонското метро няма да има мобилна свързаност.

От pcceni.bg посочват, че друг интересен проект, който трябва да бъде завършен до следващата година, все още е на линия - построяването на 120 станции за пускане на безплатен Wi-Fi интернет.