Либийските власти не са изплашени от резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, която дава възможност за въздушни удари по либийски цели.

Телевизия АВС цитиран сина на Муамар Кадафи, Сейф ар Ислям, който заявява - ние сме в страната си и със своя народ. Не се страхуваме. Вие няма да помогнете на народа ни, ако започнете на бомбардирате Либия и да убивате либийци. Вие ще разрушите страната ни и затова никой не се радва на решението ви.

Синът на либийския ръководител още веднъж заяви, че армията не е обстрелвала граждански обекти и в страната няма жертви сред мирното население.
Припомняме, тази нощ Съветът на сигурност обяви създаването над Либия на зона, забранена за полети с цел предотвратяване бомбардирането на позиции, заето от опозицията.

Според източник на НАТО пактът е готов още в рамките на днешния ден да изпълни резолюцията на ООН за нанасяне на въздушни удари срещу Либия. Насочените удари по предварително набелязани цели ще бъдат извършени от самолети на САЩ, Великобритания, Франция и Канада.