Задържаха 46-годишен русенец, който причинил катастрофа и след това се нахвърлил върху пристигналите на местопроишествието полицаи. Полицаят е с лека телесна повреда,  според първоначалните медицински изследвания. Нарушителят е арестуван под стража за 72 часа заради хулиганско поведение, предаде Русе нюз, позовавайки се на областната дирекция на МВР в града.

Инцидентът станал в кв. „Чародейка", където екип на „Пътна полиция" полиция бил изпратен по сигнал за катастрофирал автомобил. На място униформените се натъкнали на „Крайслер", в който имало човек, но той отказал да излезе от колата.

При опит на единия от служителите да направи снимки на катастрофиралото возило, К.М. изскочил навън и му нанесъл няколко удара с юмрук по главата като обиждал и псувал двамата полицаи.

Последвало задържане на мъжа, който и в полицейското управление продължил да буйства, да отправя обиди и псувни към органите на реда.

В рамките на заведеното досъдебно производство са му повдигнати обвинения за хулигански действия, за нанесени телесни повреди, и за унищожаване и повреждане на имущество. Работата по досъдебното производство продължава.