Осем куршума са били изстреляни срещу строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия. При повторния оглед на местопроизшествието са открити осем гилзи, като се предполага за момента, че извършителят не е бил професионалист.

Припомняме, снощи към 20:30 ч. в столицата е подаден сигнал за двойно убийство. Семейството е намерено разстреляно пред дома си в столичния квартал „Витоша". Кървавата драма се е разиграла в междублоковото пространство на две кооперации, като се тиражира версията, че убиецът е изчакал жертвите да слязат от личния им автомобил, който е запечатан като доказателство, след което е направил фаталните изстрели.

Оказва се, че убитият Митко Дамянов е бил обект на жалби за финансови измами от страна на близо 60 граждани. През 2011 г. десетки граждани са сигнализирали, че той е присвоявал от тях пари за жилища, чиято собственост хората така и не са придобивали.

Бизнесменът е имал участие в управлението на общо 7 фирми, като в една от тях загиналата му съпруга е била негов съдружник. Справка сочи, че той е имал бизнес отношения с фирмите "Крами МВ", ЕН И ЕМ ООД, "Елвимекс", "Ю ЕМ БИ ГРУП", "Кристина-89", "Вени" ООД и "Крами- КМ".

Според една от жалбите до тогавашния прокурор Борис Велчев, управителите на фирмите "Ю Ем Би Груп"АД и "Крами-КМ" ООД Божидар Ангелов, Стойко Цочев, Митко Дамянов и Юлиян Тачев са оставили недовършени три кооперации в София. Това станало, след като събрали от 50 до 100% от дължимите суми за жилищата и ипотекирали имотите.

По тези оплаквания е имало заведено и дело, но Районната прокуратура в София е решила, че няма достатъчни данни за извършване на умишлена измама от страна на Дамянов. Точно поради това минало обвинение от МВР ще работят сериозно по версията,че Митко и съпругата му са разстреляни именно заради финансовите му далавери.
В тази връзка ще бъдат разпитвани негови бизнес съдружници, бивши колеги, но и онези жалбоподатели, които твърдят, че той ги е ощетил финансово.