Гергана Червенкова излиза от ареста срещу 1000 лв. гаранция. Това решиха апелативните съдии на днешното заседание по делото срещу българката, която беше задъжана при съвместната акция между България и САЩ.
Според обвинението Червенкова е „основният организатор" на българо-американска организирана престъпна група.

Днес съдиите са пуснали жената под гаранция заради чисто й съдебно минало, както и заради това, че е съвестна майка на две малки деца. Съдът се позова на Европейската конвенция за защита правата на човека.

Прокуратурата също е поискала по-лека мярка за Червенкова - домашен арест.

Припомняме, 68 години затвор заплашват 35-годишната българка по обвинение за извършени през последните три години престъпления в САЩ, където тя не е стъпвала от две десетилетия.

Червенкова бе задържана през ноември 2012 г., с европейска заповед за арест, издадена от районния федерален съд на САЩ.

Жената е работела на трудов договор без управленчески права като финансов мениджър в търговско представителство "БГ Глобал Сървисиз", която е обслужваща компания на английската фирма „Юромедонлайн ООД". Ролята на Гергана е да обработва седмичните отчети от системата за продажби и да изчислява натрупаните такси и комисионни към докторите и аптеките на база реализираните през сайта продажби.

Обвиненията към Гергана са следните: Конспирация с наркотици. Максимално наказание 10 години лишаване от свобода; Разпространение на наркотици чрез интернет. Максимално наказание 10 години лишаване от свобода; Заговор за неправомерно разпространение на лекарства. Максимално наказание 5 години лишаване от свобода;
Неправомерно разпространение на лекарства. Максимално наказание 3 години лишаване от свобода.Конспирация, заговор по пощенски и електронен път. Максимално наказание 20 години лишаване от свобода; Конспирация, заговор за пране на пари. Максимално наказание 20 години лишаване от свобода.