Атакистите са изненадани от номинацията на Румяна Бъчварова за МВР шеф.

Припомняме, премиерът Бойко Борисов изненадващо дойде в парламента, където предложи настоящия вицепремиер Румяна Бъчварова за нов вътрешен министър на мястото на подалия вчера оставка Веселин Вучков. От парламентарната трибуна Борисов поиска и оставките на Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев.

Нямаше някой, който да не беше изненадан в залата, подчерта в кулоарите на Народното събрание Явор Нотев. Академичната кариера на Веселин Вучков, по мнението му, давало друг облик на МВР и образ на министъра на вътрешните работи. Сега нещата се връщат в една позната формула - министърът да е политическа фигура, изтъкна Нотев. Каква ще е ролята на министъра щяло да стане ясно след оповестяване на имената на главен секретар на МВР и на нов председател на ДАНС.

Атакистите няма да гласуват „за" новия министър. В отговор на въпрос на News.bg  депутатът коментира, че трусовете в сектор „Сигурност" имали обективни предпоставки. Трагичните инциденти и зачестилите убийства фокусирали вниманието на обществото върху работата на МВР и на министъра. Кабинетът трябвало адекватно да отговори на тези процеси. Това не се получи, каза Нотев.

Очаквам министърът да заеме една по-скоро представителна роля и ще може да говори повече за стратегия, за дневен ред на задачите, стоящи пред министерството, сподели депутатът. Той не си представял Румяна Бъчварова начело на полицейска операция. Да се надяваме, че това ще бъде за добро, изтъкна атакистът.

Любопитен щял да е изборът на главен секретар. Дано там да бъдем свидетели на едно истинско попадение, смята Явор Нотев.