В изявление, разпратено до медиите, партиите в Реформаторския блок остро възразяват срещу продължаващите опити за дискредитиране на Коалицията в област Пловдив.

Според Реформаторския блок действията на прокуратурата са политическа кампания срещу кандидатите им за предстоящите местни избори.

От изявлението става ясно, че прокуратурата проверява подписите на лидерите на РБ в пълномощните в още четири населени места - Куклен, Първомай, Калояново и Раковски.

Отговорът:
Прокуратурата не коментира декларации и позиции на политически партии, а действа само и въз основа на закона

Припомняме, случаят започна с община Родопи преди два дни, когато Пловдивската районна прокуратура се самосезира по повод публикации в медиите за фалшифицирани подписи на лидерите на Реформаторския блок (РБ) в документи за попълване на състава на Общинската избирателна комисия в Община Родопи, въпреки че лидерите потвърдиха автентичността на подписите си.

В изявлението от днес лидерите на партиите в Реформаторския блок за пореден път потвърждават подписите си под всички пълномощни.

Припомняме, че по закон, никой не може да оспорва истинността на подпис, освен титулярът, посочват в позицията си и призовават главния прокурор да провери действията на своите подчинени.