Хърватия очаква наплив на повече от 20 хил. имигранти през следващите две седмици, след като Унгария затвори своята граница със Сърбия.

„Ние очакваме пик през следващите две седмици ... над 20 хил. имигранти", заяви здравната министърка Синиша Варга, цитирана от държавната информационна агенция ХИНА.

Вътрешният министър на Хърватия информира, ча 6 200 имигранти са пристигнали в страната от Сърбия за малко повече от 24 часа.
Имигрантите, нетърпеливи да се доберат до Северна Европа, сега влизат в Хърватска, след като Унгария ги блокира на границата си със Сърбия.

Напрежението продължава да нараства на жп гарата Товарник, намираща се на границата на Хърватска със Сърбия, съобщават журналисти от мястото на събитието.

Репортери на „Асошиейтед прес" посочват, че имигрантите са станали нервни, настоявайки да продължат напред. Хърватските власти предоставят храна и вода на имигрантите, докато се опитват да се справят с наплива от хора, влизащи в страната през сръбската граница.

Разочаровани бежанци, чакащи влаковете в Товарник, заплашват да ходят по релсите, за да стигнат до хърватската столица Загреб.