Видеонаблюдение ще бъде изградено във всички учебни заведения и детски градини в районите "Овча купел", "Надежда", "Люлин" и "Връбница". Това съобщи директорът на дирекция "Образование" Мария Минчева, цитирана от money.bg

Осигурените средства са 1,5 млн. лв.

В отговор на въпрос относно изплащането на бюджетните средства към детските градини в София заместник-кметът Христо Ангеличин посочи, че забавяне е имало през първите два месеца на годината. Той увери, че до края на март всички детски заведения ще получат една четвърт от годишната си субсидия.

Съветниците приеха отчета по плана за действия по Стратегията за развитие на средното образование в Столична община за 2010 г.

Минчева посочи, че освен всички учебни заведения в общината, и 43 детски градини са преминали на работа с делегирани бюджети. За миналата година са разкрити 2000 нови места в детските градини.

От общинския бюджет със 76 хиляди лева са дофинансирали дейността на маломерни паралелки, а с други 306 хиляди лева - доставката на течно гориво за отопление на 15 училища в общината.

През миналата година с близо 9 милиона лева са извършени ремонти на сградите на 52 училища и 128 детски градини. Едно училище в Столична община - в с. Панчарево е одобрено за средищно и е включено в списъка, одобрен от Министерския съвет.