Продължава протестът на зърнопроизводителите срещу планираните съкращения на субсидиите за 2012 година.

Протестът на зърнопроизводителите затвори пътя към Турция, за да отправи обръщение към правителството и премиера Бойко Борисов.

Не искаме да сваляме никого, настояваме за ясни правила в сектора "Земеделие", прочете земеделският производител от Раднево Ганьо Радев. Протестът продължава с хоро край село Капитан Андреево, което поведе председателя на Съюза на зърнопроизводителите в областта Тенчо Тенчев.

Оркестър "Звезди" със солист Росица Делева от Димитровград вече е на импровизираната сцена край пътя, превърната от ремарке на трактор. С близо 350 машини фермерите са на около километър от границата с Турция.

За веселия протест са подготвили 600 пържоли плюс 150 хляба. Две скари димят край пътя.

Ще играем хора и ръченици тук, но настояваме да получим това, което ни бе обещано от министър Дянков, коментират участници в протеста. Не искаме голи извинения, а това, което ни бе обещано, добави и председателят на Съюза на зърнопроизводителите от Хасковска област Тенчо Тенчев.

Няма напрежение на мястото, фермерите дори се извиняват на шофьорите за причинените неудобства, съобщи Дарик.

10 неправителствени организации от бранша подкрепят фермерския протест.

Стачката, в която се включиха стотици производители на зърно, започна в понеделник. Демонстрантите заплашиха с блокади през следващите дни, ако правителството продължи с плановете си за намаляване на субсидиите за сектора.

Предварителните планове на правителството бяха за 570 милиона евро допълнителни плащания за зърнопроизводителите през следващата година. Сега тази сума е намалена на 340 милиона лева в проектобюджета за 2012 година, който предстои да бъде одобрен от парламента.