Доживяхме време, в което мандатоносителят БСП заедно с ДПС, Атака и 2-3 независими депутати да направят така, че държавата да изпадне в колапс и парализа и да се нарушават основни парламентарни принципи - за да управляваш, трябва да имаш мнозинство в парламента, да можеш да си имаш всеки ден кворум, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в студиото на "Панорама".

От нас не зависеше нищо тази година и от това дойде целият проблем - хората ни наредиха на първо място и на парламентарните избори миналата година, и на европейските избори сега. А изведнъж някакви, които са втори, трети, се изявяват като управляващи. Защо - защото искат да унищожат ГЕРБ, подчерта Борисов. ГЕРБ не можаха да унищожат, унищожиха държавата. Силата на ГЕРБ е, че не прави безпринципни коалиции.

На въпрос не разцъфтя ли КТБ най-много при управлението на ГЕРБ най-много Бойко Борисов беше категоричен: "При мене разцъфтя всичко!"
Разцъфтя магистрала "Тракия", при мен разцъфтя метрото, зала Арена Армеец, всички банки разцъфтяха при мен, а държавните пари в банката намаляват, имаше бизнес, имаше милиарди от Европа, които влязоха в строителство, в инфраструктура, в конкурентоспособност, а КТБ заварихме на 9 милиона, а оставихме на 600, каза бившият премиер. И допълни, че ако са били дръпнали парите, както ги съветвали псевдо специалисти, тя е щяла да се срути тогава. Сега в тази банка има едва 5% държавни и общински пари. Ролята на държавата е да подпре банковата система, когато е необходимо. Така го направи цяла Европа.

В най-тежката икономическа криза, когато се сринаха цели държави, България, благодарение на лошия Борисов и Дянков, беше най-стабилната държава, подчерта експремиерът.

Ако ГЕРБ е на власт веднага трябва да се вдигне таванът на дълга, да се вдигне бюджетният дефицит, да се разплатят неплатените договори - това ще са милиарди отново, и след това ще се затегне коланът, за да се свали дефицитът в рамките, които Лисабонският договор и Брюксел задължително настояват.

Тази година беше златна за ГЕРБ, ужасна за държавата, подчерта Бойко Борисов.