В центъра на Москва бе прострелян един от топ босовете на руския подземен свят Дед Хасан, предаде РИА "Новости".

73-годишният Аслан Усоян бе прострелян от неизвестни с няколко куршума в корема малко след 21.30 часа местно време пред дома на сина си на улица Тверска.

По първоначални данни се смята, че по него е стреляно с карабина със снайпер.

По-късно началникът на Московското управление на вътрешните работи съобщи, цитиран от „Новости", че в апартамент в отсрещната сграда е открито оръжието, с което е стреляно. Не се уточнява обаче видът му.

В началото руските медии съобщиха, че Усоян е починал на път за болницата.
Впоследствие обаче бе оповестено, че той е жив и го оперират в Боткинската болница, като лечебното заведение е отцепено от части на ОМОН.

След убийството на Вячеслав Иванков – Япончик Дед Хасан стана най-влиятелната фигура в руския подземен свят, занимаващ се с наркотици, хазарт и проституция.
Под негов контрол е хазартният бизнес в Москва и Краснодарския край.

Знае се, че Дед Хасан е имал проблеми с арменски престъпни групи, намиращи се в Украйна. В последно време се е разгорял конфликт и с друг ключов играч от подземния свят – Тариел Ониани, който  момента излежава 10-годишна присъда.

Войната между клановете избухнала, след като Ониани решил да поеме контрола на хазарта в Москва и Краснодарск, където през 2014 година ще се проведат Олимпийските игри.