Унищожаването на ционисткия режим на Израел" е единственият начин да се излекува агонията на палестинците, обяви върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей, предадоха ирански медии.

„Разбира се, унищожаването на Израел като единствен начин не означава изтребване на еврейския народ в региона", подчерта Хаменей.

Предложението на Иран е „хората, които живеят в региона и принадлежат на него, трябва да изберат те самите политическа система на референдум", каза той и добави, че това ще доведе до унищожение на изфабрикувания режим на Израел.

Според него „въоръжената съпротива" е единственият начин за отговор срещу зверствата на Израел към палестинците.

„Вярваме, че палестинците в Западния бряг също трябва да се въоръжат като в Газа. Така агонията на палестинския народ може да бъде смекчена, тъй като той ще стане силен, а техният враг - по-слаб", добави върховният лидер на Иран.

По думите му тези престъпления, които са извън въображението, показват истинската същност на кръвожадния и убиец на деца режим.

Хаменей критикува САЩ, заявявайки, че защитаването на Израел е „позор" и намекна, че тази подкрепа засяга поведението на Иран към Америка.

„Антиамериканският и антизападен поглед на Иран е логична позиция, базирана на опит и правилни калкулации", смята той.