Бившият депутат от ГЕРБ и приближен на Борисов, Емил Димитров, продължи шокиращите разкрития за случващото се в ГЕРБ.

В предаването на Сашо Диков по Нова телевизия той сподели страха си от ексвътрешния министър Цветан Цветанов. Емил Димитров съобщи, че е чувал в МВР, че има структури, които изпълняват мокри поръчки. За това обаче той няма доказателства.

Припомняме, след разрива между него и бившите му колеги Димитров напусна страната с децата си, тъй като - по думите му - се опасява за сигурността им.

Стана ясно, че Цветанов не е долюбвал Мирослав Найденов и Емил Димитров, тъй като те не позволявали на заместника на Бойко Борисов да притиска горската система и да налага свои фирми в сектора. Той показа и смс-и между Цветанов и Миро Найденов, които Найденов препращал на телефона на Емил Димитров. От тях става ясно, че Цветанов притискал Найденов да не се връчват наказателни актове и да не се отнема лицензът на некоректна фирма в горския сектор.

Освен това по думите на бившия депутат от ГЕРБ Цветанов притискал освен Найденов и шефове на Агенцията по горите. Става въпрос не само за подслушване, а и за пари, категоричен бе ексдепутатът.

Според него срещу суми се спирали проверки срещу фирми. Освен това Емил Димитров в телефонен разговор с Цветанов му казал, че знае, че заместникът на Борисов го подслушва. Димитров е готов да се подложи на детектор на лъжата за казаното от него.

Познавам манталитета на този човек, каза още той и допълни, че Цветанов е бил изключително отмъстителен.

Емил Димитров отново повтори тезата си, че Цветанов и Искра Фидосова влачат ГЕРБ към дъното. Димитров обясни, че цял един етаж в ГДБОП работи, за да търси компромати срещу членове на ГЕРБ, включително и срещу самия Емил Димитров.

По думите му Цветанов открито заявявал, че ако не се прави това, което той каже, на „непослушните" гербери ще им инсценира една организирана престъпна група.

През октомври миналата година Димитров имал тежък разговор с Бойко Борисов. На него той му казал, че ако иска да си вдигне рейтинга и отново да го обичат хората, трябва да отстрани Дянков и Цветанов, които според Димитров са били воденични камъни за експремиера. Още тогава Димитров казал на Борисов, че структури в МВР притискат бизнеса, а Борисов му казал дай да ги хванем.

Димитров предположи, че Борисов не маха Цветанов, защото ексвътрешният министър държи с нещо лидера на ГЕРБ.

След участието на Димитров в предаването на Диков по телефона се включи Любомир Вардаров, чиято фирма се появи в смс-те на Цветанов, които бившият депутат показа в ефир.

Според бизнесмена на Емил Димитров не може да се вярва. Пред горския сектор бившият депутат заявявал, че държавата е тяхна ( ГЕРБ- б.р.) и гората е тяхна. По думите на Вардаров Димитров индиректно го притискал чрез приближени хора да се откаже от участието си в търгове, а когато Вардаров не се отказвал, търговете били отменяни.

Бизнесменът няма престава как името на неговата фирма попада в смс-и на Цветанов. Не познавам Цветан Цветанов, не искам и не съм искал от него нищо, категоричен бе той.