Премиерът Борисов се оплака от ежедневния безпрецедентен натиск върху него от страна на журналисти.

Въпреки недоволството си обаче той се съгласи да отговори на въпрос дали не се бърза с откриването на магистрала „Люлин", за която все още има непостигнати споразумения с община Перник, няма акт 16 и кметицата на Перник твърди, че турският холдинг не е изпълнил ангажиментите си по договора.
Припомняме, именно по този повод градоначалникът в Перник заплаши, че няма да издаде Акт 16 на съоръжението.

В Козлодуй, където Борисов преряза лентата на новото хранилище за съхранение на сухо отпадъчно ядрено гориво на площадката на АЕЦ, той разказа подробно каква е ситуацията, като започна с констатацията, че градоначалникът на Перник е от БСП.

По думите на премиера „благодарение на нейното управление и това на Тройната коалиция строежът на магистрала „Люлин" и изградените 5 км са започвали от една ливада и свършвали в друга ливада".

Борисов подчерта, че заради това некадърно управление България е губела парите от Европейската комисия. „С огромни усилия, с невероятен натиск върху строителите ни удължиха срока и дадоха възможност да я довършим", припомни хронологията на събитията министър-председателят. За дадената възможност той благодари на председателя на ЕК Жозе Барозу.

Министър-председателят каза, че автомагистралата е една от най-сложните, защото така е била започната. „Там, където е могло да се избегнат тунели и сложни мостови съоръжения, те са ги правили", обясни премиерът и каза, че затова магистрала „Люлин" е толкова скъпа, а е дълга едва 19 км.

„Така решили, така направили. Ние я завършихме", обобщи Бойко Борисов. Той посочи, че в неделя ще дойде и представител на ЕК, който искал с очите си да види, че е възможно тази провалена, както казват от ЕК, магистрала в един момент да бъде пусната.

„За Перник им направих университет", заяви лидерът на ГЕРБ и не скри, че тогава имало много обструкции, въпреки които е направил университета заради града и тази кметица.

„В Перник бяха превърнали театъра си, който го изгориха, в тоалетни", разказа още министър-председателят. Той посочи, че днес ще бъдат преведени още 700 000 лева и припомни, че до момента са отпуснати над 1 милион лева, за да може в рамките на тази година Перник да има отново театър.

Премиерът изтъкна, че са изградени противошумни стени, за да може хората от близките квартали изобщо да не усетят, че наблизо минава магистрала. По думите му по 15 000 души на ден пътуват от Перник до София и чакат тази магистрала.

Премиерът каза още, че в момента от Агенция „Пътища" усилено правят канавки и шахти. „Кметицата прекрасно знае, че не е нужно някой друг да поема моите ангажименти. От 12 години само аз си нося отговорността", изтъкна министър-председателят.

Той обяви, че в неделя ще има едно прекрасно съоръжение, които по думите му, въпреки БСП, ще бъде открито.