Кандидати за евродепутати на НФСБ

1. Валери Симеонов
Политик и предприемач, мажоритарен собственик на телевизия „Скат". След местните избори през 2007 година е избран от листата на партия „Атака" за председател на общинския съвет в Бургас, в коалиция с партия ГЕРБ. През януари 2009 година подава своята оставка. На 17 май 2011 година, заедно с Валентин Касабов и Данчо Хаджиев, учредява политическа партия НФСБ.


2. Слави Бинев
Политик и предприемач, вицепрезидент на Българската федерация по олимпийско таекуон-до и европейски шампион от „Словения '92". Влиза в политиката с евролистата на партия „Атака" през 2007 г. През 2012 Бинев учредява Консервативна Партия Движение на Успеха (КПД на Успеха), която става част от политическия съюз Гражданско Обединение за Реална Демокрация (ГОРД).

2. Велизар Енчев
Български прес и телевизионен журналист. Дългогодишен кореспондент на БНТ и БНР от бивша Югославия. Посланик на България в Република Хърватия между 1997 и 2002 година. Понастоящем е водещ на предаването „Дискусионно студио" по телевизия „Скат".


4. Силвия Трендафилова
Родена на 16 март 1976 година в град София. Завършила е журналистика в Нов български университет. От 2000 година е репортер и водещ  в телевизия „Скат", автор е на 13 документални филма, между които „Кървава чешма" и „Новото робство".


5. Александър Минев
Председател на ГОРД в София. Началник на кабинета и юридически съветник на евродепутата Слави Бинев.

 

 

6. Анна-Мария Гюзелева 

 

 

 

7. Румен Христов

 

 

 

8. Константин Бачийски 
Член на Изпълнителния комитет на партия Средна европейска класа. Завършил е ТУ - София, специалност „Телекомуникации", както и „Стопанско управление". В момента е управител на група високо технологични компании.


9. Розалия Николова
Завършила е „Културен туризъм" във Великотърновския университет, както и „Бизнес администрация" в колежа „Евростандарт", степен „бакалавър". Член на екипа на евродепутата Слави Бинев. Владее английски и френски език.


10. Доброслав Иванов


Завършил е българска филология в СУ "Св. Климен Охридски", а от 1994 г. живее и работи в Сливен. Занимавал се е с журналистика, работил е в редица радиостанции и вестници в пресата. От 1997 г. е член на ВМРО, което по-късно напуска, за да се присъедини към ВМРО-НИЕ. Владее руски и френски език. Женен, с две деца.


11. Любомир Желев
Политически анализатор, балканист и експерт по българо-турски отношения. Завършил е инженерна специалност в България и „Външна търговия" в Русия. Бивше търговско аташе на страната ни в Анкара. През май 2011 г. става един от съучредителите на НФСБ.


12. Николай Божков
Завършил е публична администрация в ЮЗУ. Създател на НПО Фондация „Старата България" през 2007г. Съучредител на традиционния фолклорен фестивал в с. Жеравна. Женен с две деца.

 

13. Светослав Георгиев
Поет, бард, бизнесмен, водещ на предаването „Часът на думите" по програма „Христо Ботев". Главен секретар на партия ГОРД.


14. Ивайло Вагенщайн
Бивш председател на общинския съвет в Оряхово, освободен през 2013 г. с решение на съветниците от ГЕРБ. Общински съветник от НФСБ в Бургас. Председател на ВМРО-НИЕ за морския град.



15. Георги Манев
Строителен предприемач, председател на ПП „Средна европейска класа" и общински съветник в Бургас. През 2009 г. е бил кандидат за депутат на РЗС от 2 МИР. Семеен, с едно дете. Бил е мажоритарен кандидат на РЗС във 2 МИР- Бургас за парламентарните избори през 2009 година.


16. Данчо Хаджиев
Завършил е специалност „Математика" в СУ „Св. Климент Охридски". Политик и предприемач. От 2007 г. е общински съветник на „Атака", но две години по-късно напуска партията и поста. Един от основателите и председателите на НФСБ. Съуправител на телевизия СКАТ.


17. Борис Ячев
Завършил е „Българска филология" в СУ „Св. Климент Охридски". Бивш член на ВМРО-БНД и депутат от 40-то Народно събрание. През 2010 г. напуска партията и става съосновател на алтернативната партия ВМРО-НИЕ.