Момиче e загинало, след като е било ударено от автобус 79 в София.

 Загиналата е на 24 г. от София и е била блъсната на кръстовището на булевард "Дондуков" и "Васил Левски". Тя е починала на място от тежка черепно-мозъчна травма и множество счупвания.

От СКГТ потвърдиха за инцидента, но отказаха повече информация с аргумента, че подробности за случилото се могат да се търсят само от КАТ.

След инцидента платното за движение в посока Сточна гара беше временно затворено.

По думите на очевидците, автобусът просто е завивал бавно надясно. Пътниците не са усетили сблъсъка.

Шофьорът е спрял рязко, като все още не е ясно дали момичето е пресичало на светофара или е чакало автобуса да мине и случайно се е подхлъзнало.

След 4 минути е дошла линейка и е установила, че блъснатата е починала на място. 

Шофьорът на автобуса работи от 3 месеца в столичния автотранспорт, но е с дълъг стаж и отговаря на всички изисквания за работата, която върши, заяви директорът на СКГТ Асен Добранов, цитиран от БНР.

Вината не е точно негова, каза още той. Действително шофьорът е от скоро в градския транспорт - от 3 месеца. Той е около 40-годишен и не е за първи път шофьор и това, че работи при нас от 3 месеца, нищо не значи, категоричен е директорът на СКГТ.

Асен Добранов допълни още, че според очевидци момичето е тичало на червено и най-вероятно е била бутната от преминаващите коли, след което е паднала под автобуса.

Шофьорът не е успял да реагира веднага, защото не е видял какво точно се случва.