10-годишно момче е починало, след като е било ударено от ток по време на игра. Инцидентът е станал в двора на училището в хаджидимовското село Копривлен, съобщи БНР.

То е открито безжизнено до оградата на спортната площадка в двора на учебното заведение. Пристигналият на мястото на трагедията мъж от селото, извикан от връстници на починалото дете, потърсил помощ от екипи на спешна помощ и полицията. Те констатирали смъртта на 10-годишното момче.

Засега е известно, че в двора на учебното заведение в близост до спортната площадка има дървен стълб, през който преминават 4 проводника за ел. захранване на училището, като единият от тях е прекъснат по средата.
По случая е образувано досъдебно производство, работата по установяване на причините за инцидента продължава.

Междувременно от ЧЕЗ излязоха с изявление по повод на трагичния инцидент.
Потресени сме от голямата трагедия в село Копривлен, която отне живота на невръстния Ангел Капсъзов. Изказваме най-искрени съболезнования на неговото семейство и близките му. Разговарях лично с кмета на селото Иван Динчев и го помолих да предаде на семейството на загиналото дете нашата съпричастност с тяхната дълбока скръб. Уверих го, че оказваме и ще окажем пълно съдействие на разследващите органи за изясняване на причините за фаталния инцидент. Ще окажем и нужната финансова подкрепа на общината и семейството.

От ЧЕЗ се обръщат към клиентите си да бъдат бдителни и при забелязани нередности по съоръженията от мрежата да подават незабавно сигнали на денонощната информационна линия 0700 10 010, имейл адрес zaklienta@cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти, на тел. 112 или при кметствата на общините.