Високите цени на разговорите между мрежите на мобилните оператори у нас често принуждават хората да носят по няколко телефона или да се снабдят с устройство, което може да работи с две SIM карти едновременно. От известно време даже има GSM апарати, които спокойно могат да съчетаят в себе си предложенията на M-Tel, Globul и Vivacom.

Ако освен това сте от хората, които разполагат със служебен номер и по някаква причина не искате да разглобявате телефона си по 10 пъти на ден, от OTECH имат решение за вас. Моделът F1 е първият апарат, който поддържа цели четири SIM карти едновременно.

Устройството има пълна QWERTY клавиатура (взета назаем от BlackBerry), 2,4-инчов чувствителен на допир екран, TV и радиоприемник и Bluetooth. Подобно на другите си източни „събратя", OTECH F1 впечатлява с резолюцията на камерата си (в случая - 12.1 мегапиксела), но, както при всички останали висококачествени продукти на китайската промишленост, всъщност става въпрос за VGA сензор, добре познат ни от златните години между 2003 и 2006-та.

На този етап F1 се продава единствено в Азия, като не е известно кога и дали ще се появи в Европа. Добре би било преди покупка да вземете под внимание силата на облъчването от активната работа на четирите карти. Зевзеци в Интернет вече изказаха предположения, че устройството спокойно ще може да прави пуканки...