Ремонтите на АМ Тракия ще отнемат поне една година, предаде money.bg, цитирайки министърт на регионалното развитие Десислава Терзиева.

„Всички трябва да разберем, че ремонтът трябва да се направи, за да не падне виадуктът" е заявила още тя по повод течащите дейности по виадукт Вършилата.

Според нея, 35% от републиканските пътища са абсолютно разрушени, подчертавайки че е необходима спешна програма, която да се заеме с тях. В момента, по данни на Министерството на регионалното развитие се ремонтират около 1100 км. От републиканската пътна мрежа.

Тя допълни, че през септември предстои приемането на спешна програма за рехабилитация на ВиК мрежата по райони, за да може парите по европейските програми да се насочват към централизирано към всеки район, а не да се работи на парче.

На въпрос за късното отваряне на отсечката от АМ Хемус до гара Яна, Терзиева е отговорила, че не би нарушила законовата процедура и затова откриването се е състояло след получаването на необходимите актове и разрешителни.