Краят на Facebook ще е на 5 ноември тази година. Това обяви една от най-големите хакерски организации "Анонимните". Във видео съобщение в интернет те заплашват да изтрият социалната мрежа. Една от причините е нелегалният достъп до личните данни на абонатите и заблудата, че всеки може да изтрие акаунта си.

Групата от анонимни хакери е смятана за извършител на редица атаки срещу сайтове, сред които на американския Сенат, картовите компании Visa и MasterCard, както и на повече от 70 полицейски електронни страници в САЩ.

"Вашето средство за комуникация, което толкова обожавате, ще бъде унищожено. Facebook продава вашата информация на правителствени организации и дава нелегален достъп на фирми за сигурност, така че те да могат да шпионират хора от цял свят. Всичко, което правите във Facebook, остава там", се посочва още във видео предупреждението.

Атаката срещу социалната мрежа е наречена "Операция Facebook 5 ноември 2011". От "Анонимните" призовават всеки, който също е хакер или човек против ограничаването на личната неприкосновеност, да се включи в унищожаването на социалната мрежа.