Най-малко 50 души са загинали от бурята „Санди" в САЩ и Канада, която макар и да е намалила интензитета си все още е опасност за населението в източната част на двете страни.

Според Националната метеорологична служба бурята е около Питсбърг и продължава да се насочва към Канада. От службата предупреждават, че в далечния север е възможно да има наводнения от очакващите се дъждове.

Макар че на места е възстановено електроподаването, приблизително 6.3 милиона души са все още без електричество в 15 щата и Вашингтон.

Кризата от "Санди" не е приключила, предупреди Барак Обама при посещение на централата на Червения кръст във Вашингтон. Той ще посети щата Ню Джърси. Целта на визитата е да огледа щетите, нанесени от урагана „Санди".

Според предварителните оценки икономическите щети от бедствието могат да нараснат до 100 милиарда долара, а загубите на застрахователите - между 5 и 10 млрд.долара. За сравнение ураганът „Катрина" през 2005 година е довел до щети в размер на 108 милиарда долара. Ураганът „Айк" през 2008 година направи щети в размер на 29.5 милиарда долара.

Три реактора на атомни централи в САЩ са спрени, а четвърти е под наблюдение заради "Санди".

В щата Кънектикът двама души са загинали, според говорителя на полицията Пол Ванс. Те са загинали от падащи дървета. Единият е пожарникар. 496 хиляди души са без електричество.

В щата Делауеър 8600 души са без ток. Очаква се да се възстанови електроподаването в петък 18 часа местно време. В момента се изчиства всичко, което пречи на пътните артерии.

1730 души са без ток в окръг Колумбия. Очаква се днес да бъде пуснат общественият транспорт в района.

Силен дъжд се очаква в Мейн. Повече от 80% от електроподаването в района се възстановява. Около 16 500 клиенти са без ток.

Двама души са загинали в щата Мериленд. Питейната вода в района не е засегната. Възстановява се електрозахранването. 182 хиляди души са без ток.

В Масачузетс Националната метеорологична служба писа в „Туитър": „Довиждане Санди!". 111 хиляди души са без ток. Усилено работят екипи за възстановяване на електрозахранването.

83 хиляди души са без ток в Ню Хампшър.

„Санди" уби най-малко шест души в щата Ню Джърси. От Белия дом обявиха, че Обама ще пътува днес към щата, за да инспектира нанесените щети и да разговаря с хората за възстановяването, както и да им благодари за адекватните действия.

Ще отнеме няколко седмици да се възстанови жп транспортът, според железопътната компания в щата. В много райони дървета са блокирали пътните артерии. Щатът е с най-много хора без ток заради бурята. Все още 2 милиона души нямат електричество.

Най-малко 15 души са загинали в щата Ню Йорк, заяви вчера губернаторът Ендрю Коумо. Днес от полицията в Ню Йорк обявиха, че броят на загиналите е достигнал 26. Вчера кметът на града Майкъл Блумбърг изтъкна, че се очаква броят им да се покачва.

Шест души, които са били приклещени в домовете си, са спасени от спасителни екипи. Все още не може да се предвиди, кога ще бъде възстановено метрото. Автобусите ще започнат да се движат от днес. Тунелите остават наводнени и не е ясно кога ще ги отводнят.

80 жилища са изгорени от пожар в квартала Куинс. Летище „Джон Кенеди" ще бъде отворено в 7 часа сутринта местно време, като няма да работи на пълни обороти. Другите две летища остават затворени.

В Северна Каролина са загинали двама души. Капитанът на кораба HMS Bounty все още липсва. Електрозахранването е възстановено. 24 окръга в щата остава извънредно положение заради снеговалеж.

В Охайо 152 хиляди души са без ток.

Пет души са загинали в Пенсилвания, включително 8-годишно момче, което е загинало от паднали дървета. 903 хиляди души са без ток.

В Роуд Айлънд, където живеят повече от 1 милион души, 66 хиляди души са без електричество.

Двама души са загинали във Вирджиния. 60 хиляди души са без ток. В щата има обилен снеговалеж.

Силен снеговалеж има и в Западна Виржиния. Пет души са загинали от бурята, а 236 хиляди души са без ток.

Бурята се насочва към Канада. Ефектът от бурята ще бъде усетен за няколко дни в Онтарио. 37 хиляди души за момента са без ток. Жена е загинала в Торонто.