Шествие за жертвите по пътя тръгна в столицата. Мотото е "Аз съм бъдещето, не ме убивай". Причината за акцията е стряскащата статистика за все повече жертви на ПТП.

Родител на дете, загинало на пътя, обаче се ядоса, че у нас няма гражданско общество, тъй като се събраха едва 20-ина души.

Антон Найденов от клуб " Безопасност на пътя" се включва в акцията с призив за повече толерантност на пътя. Трябва да има култура на пътя, животът е един, допълни той.

Ева Попова от фондация "Безопасни улици от Валя" обясни, че акцията е от хора, които искат да спре безумието по пътя. Тя настоя за нетърпимост към нарушителите на пътя и убийците. Институциите трябвало да се задействат.

Проблемите се знаят, каза тя. Нужни са законодателни промени, за да може полицията по-ефективно да си върши работата. Хората искат да се прилага цялата строгост на закона.

17 деца са загинали в ПТП за 6 месеца. Важно е как интерпретираме тази статистика, подчерта Ева. Кметовете да не се вайкат, а да обезопасят улиците, иска Попова. Тя иска и строгост към рецидивистите на пътя.

Шествието тръгна по тротоара на бул. „Патриарх Евтимий" в посока Попа.

Кампанията се подкрепя и от общинския съветник от БСП-София Калоян Паргов и червения депутат Георги Свиленски.

Шествието продължи по бул. "Васил Левски" до Софийския университет, където има катастрофа.

След това ще поднесат венци пред „Александър Невски".