Срещу Илиан Тодоров на 24 години е повдигнато обвинение за двойното убийство пред клуб "Соло" в столицата.

Тази нощ в Перник Тодоров е бил задържан  като извършител на двойното убийство от събота пред столичния клуб "Соло", съобщиха от МВР.

Последвали са разпити, а вече е повдигнато и обвинение, съобщи БТА.

Припомняме, пред входа на клуба на ул. "Позитано" в София смъртоносно бяха наръгани с нож Кирил Въжаров и Васил Александров.

Илиан Тодоров е на 24 г. от София, не е криминално проявен.

Малко по-рано днес заместник-градският прокурор Роман Василев отказа да посочи дали има признание за убийството.

Роман Василев каза още, че всички подробности по случая ще бъдат направени публични, когато разследването приключи. "Има си стратегия, по която се работи.", каза прокурорът.

По данни на БТА убиецът се е предал сам, след като родителите му са го убедили да отиде в полицията. От МВР обаче не потвърдиха за това.

Според все още неофициална информация Илиан е син на шефа на Национална служба "Растителна защита" Венцислав Тодоров, който е и зам.-председател на БСП Перник.
Те се ползват с авторитета на добро и влиятелно семейство в града.
Преди няколко години родителите на младежа, който учи в столичен ВУЗ, купили и жилище в квартал "Красна поляна".

По-рано днес бащата на убития вратар на националния ни отбор по хокей Кирил Въжаров гостува на Нова Тв.

Кирил беше мъж на честта, с никого не е имал проблеми
       бащата Михаил

Приех тази покана по една причина. Това е некоректното отношение на ваши колеги, сред които едно радио и частни медии. Според тях Кирил и Васил са криминално проявени лица. Това е нещото, което втори път ме уби, заяви Михаил Въжаров.

Той (Кирил,б.р.) дори не знаеше къде се намира районното, за да отиде да си смени паспорта, а го изкарват криминално проявен, коментира още бащата.
Той допълни, че синът му не само не е имал криминални прояви, но е бил изключително спокойна и неконфликтна личност. Кирил беше мъж на честта, с никого не е имал проблеми, каза още Михаил.

Подобно мнение той изказа и за другото убито момче - Васил. Винаги говорите в множествено число, когато казвате „криминално проявен", подчерта Михаил.

Той заяви, че е сигурен, че Васил също няма никакви криминални прояви и допълни, че неговото семейство е потресено от информацията, която се разпространява в медиите. Още не съм намерил сили да се видя с родителите на Васил, но се чух с баща му. Той също не може да приеме тези обвинения, допълни Михаил.

Подчертавайки, че синът му не е регистриран в МВР и имал добра репутацияслед познатите си, Въжарoв допълни, че семейството му получава постоянна подкрепа, както от близки, така и от преподаватели на момчето. Негови професори се обаждат у дома и реват като малки деца, заяви Михаил.

Бащата на Кирил Въжаров подчерта, че вярва на следствените служби, ангажирани с разкриването на убийството на двете момчета. Аз вярвам на тези хора, които в този хубав момент, в този празник (Великден - бел.ред.)  не си са у дома, а работят, заяви той. Михаил обаче изказа съмнение, за по-нататъшното развитие на случая, а именно - ролята на съда. Съдът в България за мен не е това, което трябва да е, заяви той.

Запитан какво наказание иска за убийците на детето си, той отговори - максималното възможно, максималното.

Попитан за мнение какъв би могъл да е възможният мотив за нападението над момчетата, Въжаров подчерта, че изключва възможността това да е конфликт, породил се от факта, че синът му е вратар на националния отбор по хокей. Той коментира, че по-скоро става въпрос за спречкване между младежите в дискотеката, прераснало в провокация за смъртоносното нападение.

Не мога да си дам обяснение за тази подлост, каза още той в коментар, че момчетата са били нападнати в гръб.

Дано да е имало спречкване, другото би било страшно, каза още той.