Изборите "две в едно" спестяват около 20 милиона лева на данъкоплатеца. Това каза в Плевен премиерът Бойко Борисов.

Той няма притеснения от състоянието на изборите, които, както се изрази, са както всички други. Това е демокрацията - дава възможност да участват "хиляди кандидати - знайни и незнайни".

Премиерът добави, че днес са взели решение, по искане на ЦИК, да се дадат към възнаграждението на всички участници в изборните комисии - 93 000 души, по 10 лева допълнително, като отпускат още около един милион лева. "Надявам се в неделя всичко да мине по-спокойно, хората да излязат още от сутринта да гласуват, а не в последните няколко часа", добави Борисов, който е в Плевен в качеството си и на председател на партията ГЕРБ.

Тези кметове, които бяха успешни независимо от коя партия са, си потвърждават резултатите, градовете са им добри, коментира той. "Българските граждани не се нуждаят от агитация, те са достатъчно интелигентни и умни, за да трябва някои да ги съветва и да им дава указания. Оставете хората - те си знаят какво да правят", заяви Борисов.

Той бе придружен от председателя на парламента и депутат от Плевен Цецка Цачева, разходи се из центъра на града, раздаде автографи, снима се с местни жители и изпи набързо едно кафе.

Преминавайки край предизборния павилион на кандидата за кмет на Плевен, издигнат от ГЕРБ - Димитър Стойков, засвидетелства подкрепата си към него. Когато трябваше да подкрепяме стария кмет, сме помагали - не сме пречили на града, коментира Борисов.

"Промяната в Плевен е повече от необходима. Хората искат да имат едно добро настояще и сигурно бъдеще. Само с общата воля на плевенчани тя може да стане факт още тази неделя'', заяви Цецка Цачева в подкрепа на кандидата на ГЕРБ.

От своя страна кандидат - кметът доц. Димитър Стойков сподели, че идването на г-н Борисов  в Плевен в качеството му на председател на ПП ГЕРБ е много повече от подкрепата на премиера. По думите му - това е преди всичко човешка, лична подкрепа. ,,Така г-н Борисов показва категоричния си позитивен призив не само към мен, но и към плевенчани. По този начин според мен той казва на плевенчани, че е приятел на града ни и това е в пъти по-ангажиращо, защото приятелите остават завинаги", коментира доц. Стойков.