Истинско шоу сътвориха днес съдът и прокуратурата.

Няколко часа, след като изненадващо състав на Софийски градски съд освободи без всякаква мярка за неотклонение автокрадеца Ярослав Димитров, прокуратурата съобщи, че го е арестувала отново.

Ярослав, който преди обяд незабавно бе освободен по разпореждане на СГС, е задържан за 72 часа като съучастник по обвинение за вещно укривателство.

Димитров е обвинен за това, че на 27 и 28 май 2014 г., в съучастие с Божил Гюров, е укрил два чужди мотоциклета марка „Ямаха" и един мотоциклет марка „Хонда".

При разкриване на престъплението Димитров е бил задържан по друго дело и затова не му е взета мярка за неотклонение. Наблюдаващият прокурор е наложил на Димитров забрана за напускане на страната.

В събота - 29 август, Софийска районна прокуратура ще внесе искане в Районен съд - София за постоянното задържане под стража на Ярослав Димитров и по настоящето наказателно производство.

Припомняме, Ярослав вбеси премиера Борисов, след като в условия на домашен арест бе засечен от видеокамера да краде автомобили в столичния квартал „Манастирски ливади".
Премиерът посвети голяма част от едно правителствено заседание да пита министрите си защо Ярослав е на свобода.

Още на следващия ден Софийски районен съд го вкара в ареста, но днес колегите им от СГС го пуснаха, след като обявиха, че не могат със сигурност да кажат, че той именно е човекът от видеото, заснет да краде чужди коли.

Междувременно, премиерът Борисов не пропусна да коментира освобождаването на Ярослав - без да знае още, че той отново е закопчан.

Борисов е категоричен, че трябва да се промени формулировката и от „противоотнемане" да стане „кражба".

Само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане - това толерира крадците, убеден е Борисов.

„Съдебната система е абсолютно независима от нас. Какво да коментираме - че са откраднати две коли от гаража на човека и че само в България кражбата на кола се нарича противозаконно отнемане. Защо отнемане, а не кражба? Това, докато не се поправи в закона, а това е в парламента, аз мога по тази тема да се изкажа, че е толериране на крадците".

По думите му парламентът трябва да си постави за задача да промени това.