Трима загинали и двама в болница е равносметката от жестока катастрофа на пътя Русе - Бяла. Това съобщиха за News.bg от Областната дирекция на МВР-Русе. Сигналът за произшествието, което е станало на разклона за село Тръстеник, е постъпил в 11.18 часа.

Ударили са се „Рено" с пловдивска регистрация и „Шкода" със софийска. При сблъсъка "Шкодата" се е запалила и от нея не е останало почти нищо.

Шофьорът на „Рено"-то е починал на път за болницата. На място е загинал пътник в „Шкодата". По-късно е починала и една жена, която пътувала в същия автомобил. В болницата са откарани 3-4-годишно дете, което е в кома и още една жена. Те са пътували в "Шкодата". Информация за състоянието на жената в болницата на този етап няма.

Самоличността на загинали шофьор на „Рено"-то е установена. Той е на 64 години от Пловдив.

По предварителна информация шофьорът на „Рено"-то е предприел неправилна маневра за включване в движението към Русе с обратен завой. В този момент по главния път се е движила „Шкода"-та и станал страшен сблъсък, съобщава БГНЕС.

Жената, която е в болница, е с тежка черепно-мозъчна травма и вероятен мозъчен кръвоизлив. Тя ще бъде оперирана по спешност.

Движението в района на катастрофата в продължение на часове бе ограничено. На място бяха изпратени медицински екипи от Русе и Две могили.

От Агенция „Пътна инфраструктура" препоръчаха шофьорите да спазват указанията на контролните органи и да използват обходен маршрут по път  III-501 Русе-Две могили-Борово.

Малко преди 16.00 часа движението е възстановено.