Четвъртокласниците от ОУ "Братя Миладинови" в Пловдив се върнаха в класната стая, след като стана ясно, че проблемният им съученик Митко ще бъде преместен. За 4 г. това се случва за 6-и път, съобщава "24 часа".

В понеделник родителите на четвъртокласниците ги спряха от уроците. На 27 октомври Митко бръкна с кукичка за плетене на ластици в ухото на съученичката си Леа Савова и ѝ спука тъпанчето.

Родителите настояха злосторникът да напусне паралелката. В противен случай заплашиха да вземат отпуск за децата си. От семействата разказват възмутени, че Митко системно нарушава учебния процес - опипвал момичетата, свалял си гащите, търкалял се по пода, пиел мръсна вода от кофата в кабинета.

Днес Митко не се появи в училището. "Майката и бащата са информирали класния, че ще подадат заявление за преместването му. Не желаят да кажат къде ще отиде детето", разказа директорът на ОУ "Братя Миладинови" Румяна Петрова.

Според шефката на Регионалния инспекторат по образование Иванка Киркова семейството на Митко осъзнава, че средата в досегашното му училище е вече враждебна към него. Родителите приели със сина им да работят психолог и ресурсни учители.

В новото учебно заведение момчето ще мине на комбинирана подготовка - 70% ще е в класа си, а през останалото време ще е на самостоятелно обучение. На такава форма щеше да е и в ОУ "Братя Миладинови", но родителите на съучениците му бяха категорично против Митко да остане при децата им.