Отложиха делото срещу бившия заместник-началник на ГДБОП Иван Иванов за 2 октомври.

На първото заседание срещу Иванов Веонно-окръжният съд изслуша показанията на двама свидетели - началника на РПУ- Рила и деловодителката, която е работила там по същото време, когато и Иванов е бил служител на РПУ-то.

По думите на прокурора по делото, който е и говорител на Военна прокуратура, Илиян Георгиев срещу Иван Иванов са повдигнати обвинения за изготвяне на документи с невярно съдържание и за изнасяне и съхраняване на секретна информация в собствения си дом.

По думите на Георгиев обвиненията срещу бившия служител на ГДБОП са във всички длъжностни качества на Иванов - от оперативен служител в РПУ-Рила до зам.-директор на ГДБОП.

При обиска в дома на Иванов са намерени редица документи от 90-та година насам. Документите обаче в периода 90-98 са с изтекла давност и не могат да служат като доказателства по делото, но ще бъдат прикрепени към обвинителния акт.
Георгиев каза също, че документът, заради който е повдигнато обвинението срещу Иванов, е бил с невярно съдържание.

От прокуратурата гарантираха: „Работи се усилено по случая".

На днешното заседание трябваше да бъдат изслушани още няколко свидетели, но част от тях бяха призовани нередовно, а защитата се отказа да изслушва друга част от тях на този етап от делото.