Руският телевизионен канал ТВЦ публикува запис от охранителни камери, показващ убийството на опозиционния лидер Борис Немцов на Москворецки мост в центъра на руската столица.

Клипът показва с точност до секунди какво се е случило и въпреки че не е с отлично качество, се виждат добре силуетите на убития и мъж, който тичешком се качва в кола и бяга от мястото.

Немцов бе убит с няколко изстрела в гърба. На мястото на разстрела са намерени шест гилзи. Поне четири куршума са попаднали в тялото на руския опозиционер.

Той бе депутат, губернатор, министър, вицепремиер, опозиционен лидер и известен критик на руския президент Владимир Путин.

Убийството му бе осъдено от световните лидери, които призоваха Москва да проведе бързо разследване и да накаже убийците.

За днес са предвидени траурни шествия в памет на убития в Москва и други градове в страната. Предвидения за днес опозиционен марш първо бе отменен, но след това бе решено той да почете Немцов. Очаква се около 50 хиляди души да се съберат в столицата.