Петима са били убити при нападение в източния украински град Славянск тази нощ. Съобщава се за престрелка на един от блокпостовете. Има и четирима ранени. Това е съобщила руската телевизия "Россия 24".

По информация обаче на Министерството на вътрешните работи на Украйна, цитирана от "Интерфакс" при стълкновението е загинал един човек, а други трима са ранени.

От народното опълчение твърдят, че нападателите са пристигнали с 4 коли и са открили огън по преминаващите мирни граждани, на който е било отвърнато. Тези коли по-късно са били иззети, заедно с намиращите се в тях оръжие и експловизи. Твърди се още, че двама от нападателите са сред убитите.

Те смятат, че са нападнати от активисти на "Десен сектор". Крайните националисти отрекоха да са замесени, като обвиниха руските спецчасти за атаката.

РИА Новости цитира източник от местна болница, според когото са били докарани "четирима души с тежки рани. Изглежда, че нещо много сериозно се е случило".

По-късно Русия изрази възмущението си от въоръжения инцидент в района на Славянск, съобщава "Интерфакс". Москва е изразила недоволството си от факта, че трагедията се е случила след подписването на споразумението от Женева за въздържане от насилствени действия и е заявила, че случилото се е явен знак за нежеланието на Киев да разоръжи националистите и екстремистите в Украйна.

От Министерство на външните работи на Руската федерация са настояли за незабавното изпълнение на всички мерки, които украинските власти са обещали да предприемат с цел намаляване на напрежението в южните и източните райони на страната.