Изписаха малката Сияна от Търговище, която заради побой претърпя тежка операция във варненската болница "Света Марина", беше изписана в добро състояние, съобщи БНР.

Детето е поверено на приемно семейство в Търговище. Грижи за малката Сияна ще полага Румяна Алексиева, която досега заедно със съпруга си се е грижила за още две момиченца. "Опознахме се, общуваме, опознаваме се все още. Притеснявам се, тя все още е дете, прекарала е тежка операция, но се надяваме всичко да е добре. Екипът тук беше много добър, щом я виждате днес в това състояние", каза Алексиева.

Експертизата показа, че детето е било жертва на системно насилие. Майката на момиченцето все още е в ареста в Търговище.

„Сияна е в стабилно състояние, вече се усмихва, говори и се храни", сподели началникът на детското отделение в болницата, проф. Виолета Йотова. Момиченцето ще живее при приемната си майка докато социалните служби разрешат случая. Тя ще продължи да ходи на контролни прегледи във варненската университетска болница докато укрепне физически.

Детето е достатъчно социализирано, но от тук насетне трябва да бъде стимулирано социално, за да няма проблеми в бъдеще. Детето е много малко, за да може категорично да се твърди, че помни какво се е случвало.", каза психологът д-р Калоян Куков.