На 12-ти и 13-ти април, събота и неделя, Асоциация „Българска книга" ще организира „Градски кът за четене" в Борисовата градина. Събитието е част от кампанията „Походът на книгите", а участие в него ще вземат някои от най-обичаните български писатели, които ще прочетат откъси от любимите си детски книжки.

Градският кът ще предложи на младите хора място за четене, игри, споделяне на книги, арт-работилници и срещи с писатели.

В първия ден на проявата писателите Калин Терзийски, Петя Кокудева и Теодора Димова ще четат любими детски книжки. По-късно в същия ден, под напътствието на илюстраторката на детски книги Ралица Мануилова, децата ще могат да участват в арт-работилница с награди.

В неделя  гости на Градския кът ще бъдат писателите Георги Господинов, Васил Георгиев, Ангел Игов, Зорница Христова, Стефан Иванов. Събитието ще завърши с игри и „Забавления за деца с въображение".

В рамките на проявата ще се организира и благотворителната акция „Книги за споделяне" на студенти от НБУ, които ще приемат и даряват детски книжки.

„Градският кът за четене" ще посреща любителите на книги от 11 ч. до 17 ч. в Борисовата градина, между езерото „Ариана" и площадката с пързалка „Слончето".

Повече информация за събитието може да бъде открита на официалната страница на Асоциация „Българска книга" във „Фейсбук".