Ръководството на „Слънчев бряг" АД работи напълно законно и в защита на обществения интерес, независимо, че това се оказва неудобно на определени среди.

Това се посочва в резолюцията на Върховна административна прокуратура по повод сигналите от страна на хотелиери срещу въведените мерки за сигурност, контролен режим и транспортна схема в началото на туристическия сезон.

Припомняме, в сигналите на „Съюза на собствениците" в Слънчев бряг се твърди, че заповедите на изпълнителния директор Мария Михалева, с които се въвежда определен ред на движение на транспортните средства в курортния комплекс, са незаконосъобразни.

Според прокуратурата обаче всички заповеди и действия на ръководството на „Слънчев бряг" АД отговарят на законите в страната и не са констатирани нарушения.

Казусът бе разгледан от окръжните прокурори в Бургас, които извършиха обстойна проверка на место и по документи. Преписката приключи с резолюция, според която няма установени нарушения.

Заключението бе обжалвано от хотелиерите в Апелативна прокуратура Бургас, която отмени резолюцията на Окръжна прокуратура и върна преписката за допълнителни проверки с конкретни указания. Според ръководството на държавното дружество, актът на апелативния прокурор е незаконосъобразен.

"Сагата" се пренесе и на най-високо равнище пред Върховна административна прокуратура, която окончателно постанови, че актът на Апелативна прокуратура - Бургас е незаконосъобразен и следва да бъде отменен.

Това решение категорично оборва отправяните от "Съюза на собствениците" публични обвинения срещу управлението на „Слънчев бряг" АД. За разлика от някои хотелиери, десетки техни колеги в комплекса, както дипломати, туристи и граждани, адмирираха усилията за въвеждането най-после на контрол, ред на придвижване с превозни средства и "Синя зона" по алеите на туристическия комплекс. Ръководството на МВР също категорично застана зад предприетите в тази сфера мерки, тъй като те улесняват борбата срещу престъпността, проституцията и хаоса в тази невралгична през лятото зона.