ВМРО-НИЕ в Пловдив ще искат касиране на изборите за кмет заради купуване на гласове. От партията ще настояват и за ръчно преброяване на бюлетините, информира БНР.

Според лидерa на партията Петко Атанасов обжалването на изборите е наложително, защото е подменен вотът на над 68 хиляди пловдивчани - толкова са гласувалите за досегашния кмет и кандидат на партията Славчо Атанасов.

За нас тези избори са спечелени с купени гласове, което е престъпление. Трудно може да се докаже колко от гласовете на нашите опоненти са взети по този начин. Но самият факт, че има схема, че има много хора, които са минали по този път, поставя под съмнение целия резултат на изборите, подчерта Атанасов.

От предизборния щаб на Славчо Атанасов коментираха, че винаги е имало някакви съмнения за купуване на гласове, но „за първи път управляваща партия си позволява това да го прави. Управляващите са тези, които са призвани да спазват законността. Ако те не го правят, ние нямаме държава."

Това е поредният град, в който се заговори за касиране на изборните резултати. По-рано стана ясно, че в Кюстендил и Шумен също има подобни искания. Борислав Гуцанов от БСП също поиска касиране на първия тур.