Столичната полиция се настанява на площад „Славейков" в очакване на протести от страна на привърженици на Волен Сидеров. Броени часове преди заявения протест срещу партийния лидер с искане на депутатския му имунитет, близо 20 полицаи обхващат територията около пл. „Славейков", като патрули има и в пресечката на ул. „Граф Игнатиев" с ул. „Солунска".

Служител на реда коментира за News.bg, че се очаква демонстрация на Волен Сидеров и негови привърженици, вероятно в негова защита, след като главният прокурор Сотир Цацаров официално отправи искане Сидеров и Десислав Чуколов да бъдат задържани поради грубо и дръзко нарушаване на обществения ред.

От полицията обаче отказаха да обявят дали наистина са получили достоверна информация за готвен протест или това са превантивни мерки. Броят на служителите на реда в района обаче расте.

Припомняме, че късно снощи се наложи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и главният секретар на МВР лично да се отзоват на мястото на поредния инцидент, в който са замесени Сидеров и съпартийци. След второто нахлуване на Сидеров в НАТФИЗ Бъчварова обеща, че няма да остави нещата така, като се очаква по-късно този следобед вътрешното ведомство да даде нарочен брифинг по темата.