В съботния ден времето ще се задържи слънчево, с високи температури - максималните ще са между 33 и 38 градуса. Ще се появи слаб до умерен юг-югозападен вятър. Привечер в северозападните райони ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, прогнозират от НИМХ.

За днес е обявен жълт код за 18 области на страната заради опасно високи температури. Кодът е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Кюстендил, Благоевград, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали.

В тези области остава горещо с дневни температури около 35 - 38 градуса. За 10 области обявеният код е зелен.

Над планините ще бъде предимно слънчево и топло. След обяд, главно над масивите от Западна България, ще има временни увеличения на облачността и привечер по западното старопланинско било краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен западен вятър.
Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса.

По морския бряг през деня ще е слънчево, но в ранните сутрешни часове ще има ниска слоеста облачност. След обяд ще се появи слаб, по северното крайбрежие до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са 28-30 градуса, температурата на морската вода е 25-27 градуса. Вълнението на морето ще е около 2 бала.