Реформаторският блок в Русе ще води позитивна кампания, без нападки към конкурентите си. Това заяви кандидатът за кмет, излъчен от формацията Галин Ганчев.

„Не влизаме в битка, а просто в състезание. Ще водим честна и позитивна кампания, без удари под кръста", обеща Галин Ганчев.

Директорът на най-голямото русенско училище „Васил Левски" е член на националното ръководство на Движение "България на гражданите", както и заместник-председател на общинската структура на партията в дунавския град.

Днес Ганчев бе представен от депутата от РБ Румен Христов. Очакванията на депутата са в Русе реформаторите да се опитат да съберат над 10% за листата за общински съветници, като подобрят резултата си от 8,67% от парламентарните избори.

На пресконференцията стана ясно, че номинацията на Ганчев, както и номинациите за кандидатите на РБ за общински съветници са станали с пълен консенсус. 
Именно към такова единство на национално ниво подкани Галин Ганчев. Припомняме, в момента тече среща между представители на партиите в Реформаторския блок, за да се изгладят различията и да се потуши скандала от последните дни.

Програмата на Реформаторите ще включва 6 основни точки, касаещи местната икономика, малкия и среден бизнес, инфраструктурата, социалната сфера и образованието.

Водач на листата за общински съветници на Реформаторския блок ще бъде областният лидер на ДСБ в Русе Теодора Константинова.