По-малко от десетина души се събраха пред МИЕТ на протест срещу олигархията.

Добре, че към тях се присъединиха и ВМРО, та протестът пред МИЕТ да придобие малко по-респектиращ вид.

Две жени носят транспарант с надпис: „Народно социално движение". Двама мъже пък държат портрета на Уго Чавес, на който пише: „Той ни показа пътя".

„Държавата през тези години беше разграбвана", заяви Радост Захариева от Народно социално движение. Нейното движение има няколко основни искания, сред които да не се унищожава 3-ти блок на АЕЦ „Козлодуй", каквито информации са стигнали до нея.

Тя смята, че трябва да се пуснат 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ-а, което ще намали с около 25% цената на тока. Нейното движение иска да се спре приватизацията на военните заводи и железниците, както и да се одържавят ЕРП-тата.
„Ние искаме социална държава", каза още Захариева.

Освен това нейното движение иска спиране на всички съдебни дела срещу длъжници на монополите. Тя призна, че сметката й за ток не е много висока за миналия месец - около 20 лева, като намалението от по-предния месец е с около няколко стотинки. Тя е категорична, че ако отворим 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй", няма да излезем от ЕС.

Венцислав Карпачев е един от феновете на El Comandante Уго Чавес. Той също иска отваряне на 3-ти и 4-ти блок, като според него отварянето им ще ни спести значителна сума от сметките за ток. Той обясни любовта си към Уго Чавес, който според него е велика личност, направил от Венецуела не само социална държава, но и глобална сила.
„Той отвори народни кухни, направи здравеопазване за бедните венецуелци", смята Карпачев.

В България поне 10-15 години трябва да минат, за да дойде българския Уго Чавес, смята той. „Сега няма такъв човек", допълни Венцислав Карпачев.

Радост Захариева също се присъедини към него, за да изрази уважението си към покойния Чавес. Тя изтъкна, че е убедена, че и в България ще се появи нашият Чавес, както на времето се е появил Апостолът Васил Левски.

Гражданка, обявила се за поетесата на революцията, скандираше: „Елате вие с нас, протестът е за вас". Друг лозунг бе: „Полицията е с нас, Бойко е в екстаз" и „Всеки ден ще е така до победата".

Друга част от малкото протестиращи пред МИЕТ бяха заети да четат вестник „Строго секретно", а трети пък обсъждаха актуалната политическа обстановка в страната.

Министерство на икономиката е заградено с полицейски ленти, охранявано само от двама служители на реда. Повечето полицейски чавки бяха в готовност да се включат при необходимост пред Министерство на финансите.

„Днес сме малко, но утре ще сме десетки хиляди", чу се глас от протестиращите, които стигнаха до президентството. Те освиркаха тези, „които се крият зад прозорците на правителствените сгради".

„Цяла България е с нас и с нашите справедливи искания", заяви жена от протестиращите. 200 милиона лева източил Митьо Очите в последните дни, тази „свежа" новина пък оповести друг участник в протеста. „Ние сме горди синове и дъщери, няма да позволим на паразити да убиват майка България, майка България ще възкръсне и ще даде пример на целия свята какво значи духовна същност", намеси се и друг протестиращ.

„България събуди се, без теб не можем, включи се и „поетесата на революцията". Тя също поиска отваряне на 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ „Козлодуй". „Без политици можем, без АЕЦ не можем", призова „поетесата на революцията". Тя настоя „по нашите комуникации да потече ток".

Не бяха пощадени и партийните централи, върху които се „изсипа" гневът на протестиращите. Партиите бяха обвинени, че през годините на прехода не са направили нищо за народа си. Туристите, дошли да се снимат през сградата на президентската институция пренасочиха фотоапарати и камери към развяващите трибагреника протестиращи.

Протестиращите революционери се заканиха след изборите на 12 май да бъдат много повече и да протестират в името на социалната държава. Протестите, според тях са наложителни, защото народното недоволство сваля процентите подкрепа на партиите, на статуквото. Те заявиха още, че трябва да продължи и битката с българската олигархия, която унищожила културата ни.

Един от протестиращите се изплаши, че някой снайперист може да го "цапне", докато зове за революция.

Междувременно пред Съдебната палата патриотите от ВМРО с революционни песни се подготвиха за своя протест като тяхното шествие и шествието на „революционерите" пред МИЕТ трябва да се влеят в едно пред сградата на президентството.

С мотори и „патриотичен" камион от ВМРО се събраха на протест пред МС. Около 250-300 патриоти „окупираха" триъгълника на властта. Към тях се присъединиха и революционерите от президентството.
„Ние българите не живеем добре. Не живеем добре, защото ни управлява политическа мафия", заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, яхнал партийното камионче.

Патриотите отново се обявиха срещу циганския терор. „Време е разделението да бъде забравено", настоя Джамбазки, според когото по-важна е националната кауза.

В протеста се включиха и част от хората от Движение „Орлов мост", но техният представител бе освиркан и посрещнат с викове „Боклуци".

Джамбазки се опита да успокои недоволството срещу хората от Орлов мост. "Допреди малко говорихме да сме заедно и да няма разправии между нас", каза още общинският съветник от ВМРО. Част от патриотите избухнаха във викове „Единство", за да се укротят част от недоволните от „Орловци".

Ситуацията бе овладяна и в името на общата кауза бе развян трикольорът.
От „Орлов мост" изтъкнаха, че служебното правителство се ослушва за исканията на недоволните граждани. Движение за възраждане на България „Воини на Тангра" пък днес пропагандираха своята битка срещу „Хайдук Сидеров българоубиеца".

На протестиращи и случайни минувачи се раздаваха специални брошури с биографията на лидера на Атака. Воините на Тангра са недоволни, че на митинги на Атака не се дава думата на друг оратори.

„Няма нито едно решение на европейска институция за затваряне на 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй"", заяви и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Според него трябва да се подкрепи инициативата за отваряне на 3 и 4 блок на атомната ни централа.
„Тази кауза е справедлива", категоричен бе той.

Лидерът на патриотите призова протестиращите и следващата неделя да излязат на протест. „Да живее България!", призова Каракачанов. „Ако искаме да успеем, трябва единство", настоя той, а патриотите му отговори с викове „Единство, единство!".

Протестен Харлем Шейх срещу властта беляза финала на протеста. За него обаче останаха малцина.