Спорeд англоезичното издание "Аириштаймс", в източен Китай, една от големите реки е преляла, достигайки най високо ниво от последните петдесет години. Свличания са нанесли тежки поражения на влаковите линии, вследствие на което хиляди пасажери са блокирани.

Повече от 2 000 спасителя с 10 багера работят по откопаването на линиrте. Броят на загиналите, според последните данни се е повишил от 105 на 179 души  Обилните и неспиращи дъждове в Китай през последните дни причиниха тежки наводнения в юго западната част на страната.

От Пекин са дадени разпореждания за мобилизиране на армията в помощ на засегнатите региони. Според статистиката, около половин милион души  в момента са без подслон. Повече от сто човека са загинали, много други се водят изчезнали.


Тежки наводнения са характерни за това време на годината в Китай. В момента правителството е вдигнало степента на тревога на най високо ниво № 4. За някои зони на страната, това е най тежкото наводнение от 1955г.

Китайските информационни агенции съобщават за две диги които са поддали. Два града и около двадесетина села са наводнени. Преди повече от седмица, сега наводнените райни страдаха тежко от суша.
Метеорологичните прогнози предвиждат нови дъждове в идващите дни.