Отломки с неустановен произход, за които се предолага, че са от изчезналия малайзийски самолет „Боинг” 777, бяха намерени на плаж край югозападното австралийско градче Бъселтън, съобщи „Ей Би Си Нюз”.

Всички парчета са пренесени в полицейското управление в градчето и тази нощ ще бъдат изпратени за анализ в Агенцията за морска безопасност на страната. Направени са снимки на намереното, които вече са изпратени за анализ на „Боинг” и на малайзийските власти. Говорител на австралийската Агенция за транспортна безопасност потвърди, че е много вероятно откритите останки да са именно от изчезналата машина.

Припомняме, че полет „МХ370” изчезна мистериозно на 8 март с 239 души на борда. В търсенето му участват над десет държави, сред които САЩ, Австралия, Великобритания, Малайзия, Китай, Япония, Южна Корея и Индонезия.

В началото на месеца австралийски кораб успя да зесече два подводни сигнала, които може би идват от черните кутии на самолета.

Това наведе разследващите на мисълта, че машината на „Малайзия Еърлайнс” може би се е разбила и започна нов етап в търсенето на останки от нея - чрез използването на дълбоководен робот в Индийския океан.

Според експерти е все по-малко вероятно е търсенето с кораби и самолети да доведе до някакви резултати, но и тези усилия все още продължават.