Има задържани лица по тежкия инцидент, при който възрастно семейство в хасковско бе нападнато, жестоко малтретирано физически и обрано. Това стана ясно от отговорите на новия силов министър Веселин Вучков на парламентарен контрол пред депутатите.

Запитването дойде от „Атака", като националистите заявиха пред министъра, че хората от селото, в което се разигра драмата, събират пари да ги охранява частна фирма. Дотам ли докарахме България, да не можем да браним родителите си, възмути се депутатът Десислав Чуколов.

Вучков определи случилото се престъпление като „покъртителни сцени на насилие". Той обяви, че от вчера има известно развитие по случая, но уточни, че не може да даде особени детайли, тъй като това би могло да попречи на разследването и на успешното изправяне на извършителите пред закона.

Открит е един мобилен телефон и друга лична вещ от откраднатите в една заложна къща. Има идентифицирани лица, установени и задържани, които са занесли тези вещи в заложната къща, разкри Вучков пред депутатите.

Инцидентът е тежък и заслужава внимание, но по-важно е какви мерки да предприемем, за да ограничим бичът на битовата престъпност, коментира той. По думите на силовия министър става дума за по-силно полицейско присъствие - „хората просто искат да виждат повече униформени полицаи в населените места".

Ще направим преструктуриране, цивилните няма да стоят в канцелариите, а ще бъдат при хората, увери Вучков. Той обаче отбеляза, че, за да се случи това успешно, нужно е все пак да има пари за заплати, а финансовата ситуация във ведомството е трудна. Може би трябва да има законови промени, за да може хората да се защитават по-успешно, но това трябва да се обсъди внимателно, допусна министърът.