БСП ще прави всичко възможно за догонващо нарастване на приходите, но не с ултиматуми, а чрез диалог и чрез отговорност и от двете срани, които участват в диалога.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред кандидатите за кметове, за общински съветници, настоящи местни упрваници, министри и депутати от Коалиция за България и партньори, които бяха събрани на снеща в НДК.

Всеки трябва да си носи кръста, а не само да казва „Дайте!", без да мисли как едно или друго искане ще се отрази на останалите", заяви Станишев.

По думите му БСП трябва да гарантира стабилността, както и да не допусне срив в нито една от системите.
Станишев изтъкна, че като съуправляваща пратия не може да дава обещания, които са блъфове и каквито се раздават много щедро напоследък.

По думите му икономическата програма на ГЕРБ означава финансова дестабилизация на страната, загуба на много от постигнатото, драстично увеличение на инфлацията и оголване на бюджета от гледна точка на необходимите социални дейности.

Коментирайки политическата среда, Станишев посочи, че тя е тежка и хората очакват новото чудо - новите 700 дни на ГЕРБ и предупреди, че цената за подобни експерименти се плаща не от някой друг, а от хората на труда.

Станишев отбеляза, че след пръвоначалния уплах от ГЕРБ, включително и в неговата партия, нещата започват да се променят и хората да се ориентират.
Той препоръча на кандидатите и съмишлениците на БСП в кампанията да говорят и за стремежа да се изкористи демокрацията и тя да обслужва съвсем тесни корпоративни интереси.

"Виждаме, че бизнесът все повече се стреми чрез псевдополитически формации да навлезе в политика и да си купи политическо влияние и трябва да говорим за тази реалност", заяви Станишев.

Сред напътствията, които лидерът на БСП даде за предстоящата кампания, бяха - да се отстояват равните права на всички граждани, да се противопоставят на ксенофобията и да се следва мотото на кампанията „Диалог и отговорност".

Убеден съм, че имаме най-отговорните и отлични кандидати и за кметове, и за общински съветници", заяни Станишев. Той им пожела кураж, сила, енергия и мъдрост.