Ако не сте успели да се насладите на Стинг през 2006 г., втори път нямате извинение да не присъствате на концерта на британската музикална легенда у нас.

Събитието, което се очертава да бъде едно от най-грандиозните на родната музикална сцена тази година, ще е на 7 юни от 20:00 ч. на стадион „Георги Аспарухов".

Българската публика ще може да се наслади отново на таланта на Стинг, след като стана ясно, че той ще удължи изключително успешното си световно турне Symphonicity.

След напълно разпродадените концерти в Северна Америка, Европа и Австралия, турнето ще бъде част и от редица фестивали във Франция, Германия, Италия и Източна Европа, съобщават организаторите от „София мюзик ентърпрайсис".

В турнето си Symphonicity Стинг изпълнява най-големите си хитове с аранжимент за симфоничен оркестър.

Почерпени от разнообразната и изключително успешна кариера на музиканта, включваща многобройни мулти-платинени албуми, огромен списък с хитове, достигнали номер 1 в музикалните класации, редица награди и рекорди по продажби от над 100 милиона, най-големите хитове на Стинг сега са интерпретирани по един съвсем нов начин. Ще ги чуем, изпълнени от симфоничен оркестър, а аранжиментът им е на Хорхе Каландрели, Дейвид Хартли, Мишел Льогран, Роб Матис, Винс Мендоса, Стивън Меркурио, Бил Рос, Робърт Садин и Никола Тескари.

Symphonicity е една селекция, създадена специално за това турне, включваща редица любими хитове - от парчетата на The Police "Every Little Thing She Does Is Magic", "Roxanne", "Next To You" и "Every Breath You Take," до най-големите хитове от самостоятелната кариерата на звездата, като "Englishman in New York," "Fragile," "Russians", "If I Ever Lose My Faith in You", "Fields Of Gold" и "Desert Rose".

Сцената ще бъде разположена с гръб към сектор „В" на стадион „Георги Аспарухов". Пред нея, върху терена, на специално покритие, ще бъдат позиционирани 5 500 седящи места. Останалите ще бъдат разположени на трибуната на сектор „А" на стадиона, като капацитетът по този начин е ограничен до 13 500 души.  Билетите за концерта на Стинг са на цени от 80, 100, 150 и 200 лв. Могат да бъдат закупени от:

  • Билетен център НДК
  • Онлайн на адрес www.ticketpro.bg
  • Касите на Тикетпро България и неговите партньори.